Monday, 6 April 2015

KITCHEN CABINET PART 1

Hi semua..
sy pasti ramai yang dok tgu cerita pasal kc ni..almaklum la, sekrg ni mmg trend org nk buat kc lawa2..biasa la terutamanya golongan muda dn baru kawin cm kami ni..hee 1st rumah baru..msti excited..alhamdullilah allah beri kami rezeki utk kami buat kc idaman..wlpn sbenarnya bini i mmg high taste, tapi atleast dpt buat yg moden skit pn dh syukur.. klu ikut hati nk sekali rak bersistem la bukak cmni keluar cmni..mcm2 teknologi dh ada utk memudahkan kerja2 di dapur..yela dapur ibarat Jantung dalam sesebuah rumah..harap klu dh buat cntik2, kenala rajin bg dapur berasap dgn buat good healthy food yg marbeloos..nyum2..

utk pgetahuan semua kami mmg ambil masa agak lama utk survey harga dan study material yg digunakan..boleh dikatakan dekat setahun kami dok pusing pi survey almost every weekend..itulah hobi terbaru sejak dh booked rumah 1st kami..boleh kata satu sp, satu kedah, semua expo, penang, kl, dok pi masuk ty dn dptkan quotation..sampai buat fail la utk study kc ni..hebat x? haha..

dan selagi xbuat dok mimpi kc idaman la setiap malam dn berkira2 dgn bajet yg ada...adoi..pk bajet mmg ngeri..bajet mmg aku serah kt my queen buat akaun..aku tgk mmg pitam...tp my queen relax je..but kdg2 dia dok menung je..msti ada benda yg diiimpikan tp dia akn mgalah demi bebanan kewangan kami..but my dear if i jutawan i will give u anything syg..i wont let u down..huhuhu feeling plak..

ok berbalik pada kc ni, kc kami berukuran 22kaki dan dlm perancangan nk buat u-shape . rata2 u-shape harga dia cecah antara 18k -20k keatas..teringin nk buat island bar jugak..tp bila dpt kunci bini habaq rs mcm sempit je kalau ada island..so..rasanya xyah buat kot..pk punya pk tiba2 satu hari bini bg cadangan nk letak meja makan di dry kitchen sb xnk buh meja mkn di sebelah ruang tamu utama..so nk jdkan ruang itu utk ruang tamu ke2 yg ada tv cabinet..so ok gk.. (sb pk psl klu adik-beradik mai mmg agk sempit utk dipenyetkan di satu ruang tamu shja.

so at last, decide kena kecikkan space u-shape jadikan L-shape sahaja..dan ini akan decease our cost per feet...pk py pk..kami dh decide nk gunakan perkhidmatan expert kc iaitu D-format (lokasi : AUTOJuru)..memandangkan kami dh lihat dr segi kualiti material dan service yg diberi semasa mereka buat kc my mother in law..sgt puas hati.. highly recommended!!

so, kami booking di perfect living smsa expo utk dptkan lebih diskaun or free gift..

berikut adalah material yg kami pilih :
3g glass for door
melamine lamishine cabinet body
1set drawer
quartz stone table top rm160/feet
free carcass utk area sinki
free Botti hinges soft close for all doors
free aluminium skirting
free sinki tap worth rm280
lifetime service warranty
warranty 10tahun
free installation to sg petani
expo special gift : equbiq extension set

total package : RM14,350.0
(syukur mmg target xlebih 15k)

ni la plan kc kami..ok x?
FREE GIFT


to be contiuned.. PART 2